Waarom we zo graag de kerstboom eerder zetten

 

Waarom we zo graag de kerstboom eerder zetten

 

Eind november, begin december begint het bij veel mensen te kriebelen. Binnenkort kun je de kerstboom weer opzetten. Vroeger wachtte we totdat Sinterklaas het land uit was, maar tegenwoordig wordt de boom steeds vroeger neergezet.

 

Donkere dagen

 

De dagen worden korter, de verlichting gaat steeds vroeger aan en ‘s avonds brand je kaarsen. De herfstperiode laat je achter je, de winter is aangebroken. De verwarming gaat hoger en je creëert hiermee een fijne warmte. Je voelt je geborgen en veilig.

 Je hunkert naar gezelligheid in deze donkere dagen.  Je wilt met het gehele gezin aan tafel een spelletje doen of samen op de bank een televisieprogramma kijken en warme chocolademelk met slagroom drinken. Net als vroeger, toen je nog jong was.

Herinneringen aan vroeger

Wanneer je zelf een gezin hebt, herinner je deze avonden van vroeger. De samenhorigheid en gezelligheid van toen kun je haast voelen. Samen de kerstboom optuigen. Het uitkiezen van de kerstballen en slingers. Het genieten van het samenzijn. Dit gevoel wil je graag terug.

Op het moment dat het vroeger donker wordt, verlang je naar dit gevoel. Doordat de kerst in deze periode valt, koppel je onbewust deze gezelligheid aan de kerstboom. Door de kerstboom zo vroeg mogelijk op te zetten, krijg je het gevoel van vroeger, toen je nog jong was.

 

Het maakt je gelukkig

 

Deze nostalgie maakt je gelukkig. Door de kerstboom eerder op te zetten probeer je deze warme periode te vervroegen. In de drukke wereld van angst en stress verlang je naar geborgenheid. Het optuigen geeft een geluksgevoel en doet je denken aan vroeger.

De tijd dat je nog onbezonnen in het leven stond. De kerstboom opzetten bevordert je geluksgevoel, door hem eerder op te tuigen zorg je dat je dit gevoel eerder hebt en er langer van kunt genieten.

 

©2024 De beste deals - Vergelijk op Kerstwinkel24.nl | Privacy statement