Tips om je tuin in kerstsfeer te brengen

 

Tips om je tuin in kerstsfeer te brengen

 

De kerst is een uitstekende gelegenheid om de tuin gezellig aan te kleden. Voorheen hield je de versiering voornamelijk binnenshuis. Je hing hooguit een snoer met verlichting in de tuin, maar tegenwoordig versieren we steeds vaker de tuin met de kerst.

 

Planten met kerst

 

In de winter is er weinig te beleven in de tuin. Je kunt de tuin opvrolijken met de kerst door een leuke zinken teil neer te zetten met bijvoorbeeld een Helleborus. Dit is een kerstroos die rond de kerst vaak bloeiend wordt verkocht. Zet de teil zo neer dat je er vanuit het raam zicht op hebt.

 

Maak een kerstkrans voor de vogels

 

De vogels hebben het in de wintermaanden zwaar te verduren. Je kunt ze helpen door een kerstkrans te maken met eten dat ze lekker vinden. Neem hiervoor een krans van stro, gedroogde sinaasappelschijfjes, gedroogde plakjes appel, trosgierst, vetbollen, wat mos en binddraad.

Met deze benodigdheden creëer je een leuk uitziende kerstkrans waar de vogels van kunnen smullen. Kun je aan takken met vuurdoorn bessen komen dan kun je deze ook erin verwerken. Het beste hang je de krans onder een afdakje zodat de vogels droog en beschut ervan kunnen eten.

 

Kerstboom voor buiten

 

Heb je in de tuin een kerstboom staan dan kun je deze versieren, maar niet iedereen heeft dit. Je kunt ook een kerstboom in pot kopen of misschien vind je het nog leuker om een paar kerstboompjes van verschillende maten in een groepje of op een rij neer te zetten. 

Versier je kerstboom of boompjes met verlichting die geschikt is voor buiten. Om overdag ook plezier van je kerstboom te hebben kun je deze versieren met natuurlijke materialen zoals dennenappels en sierappels.

Maak het geheel af met subtiele kerstslingers of strikken van kerstlinten in een mooie kleur. Wil je het een natuurlijk uiterlijk geven dan kun je strikken van stro maken.

 

©2024 De beste deals - Vergelijk op Kerstwinkel24.nl | Privacy statement